GINOP Plusz-1.2.1-21 pályázat a KKV szektor részére

GINOP Plusz-1.2.1-21 pályázat a KKV szektor részére

A pályázatok iránt érdeklődők számára jó hír, hogy hamarosan indul a GINOP Plusz-1.2.1-21 pályázat, amely a hazai vállalkozások digitalizációját segítheti. Jelenleg a társadalmi egyeztetés folyamata zajlik, az arra rendszeresített felületen várják az észrevételeket, és javaslatokat.

Érdemes tisztázni, hogy a GINOP Plusz a korábbi ciklus operatív programja új elnevezéssel, azonban félreértésre adhat okot, hogy év elején még VINOP néven futott.

Miért előnyös a vállalkozások számára a GINOP Plusz-1.2.1-21?

A hazai kis és középvállalkozások az Európai Bizottság által készített felmérések alapján jelentős elmaradásban vannak a digitalizáció tekintetében. Az adatok szerint csak alig tíz százalékuk számít fejlettnek, összehasonlítva Dániával, ahol ez közel negyven százalékos. Ezért elmondható, hogy az új felhívás jó lehetőség a digitális fejlesztésre.

A GINOP Plusz-1.2.1-21 felhívás vállalatirányítási rendszer, számítógép, digitális eszköz és üzleti felhőszolgáltatás kialakítását támogatja. Előírás viszont a szoftverek tekintetében, hogy kizárólag a Modern Vállalkozások Programja keretében minősített szoftverre lehet támogatási kérelmet benyújtani.

A piacon számos cég kínál olyan integrált vállalatirányítási és ügyviteli rendszert, amely kifejezetten a hazai kis és középvállalkozások vállalati folyamatait támogatja a rugalmas üzemeltetés által. Nemcsak saját szoftverrel, de felhőalapú működés is biztosított. Egy jó üzleti rendszer számos kényelmi elemmel rendelkezik, például a WAPP üzleti applikáció használatával akár okostelefon segítségével is könnyen elérhető számos funkció.

A szakértők igen bizakodók a konstrukcióval kapcsolatban, és annak is hangot adnak, hogy nincs rá garancia, hogy a közeljövőben lesz-e még ilyen kedvező lehetőség. A projekt megvalósítására budapesti székhellyel rendelkező cégeken kívül az egész ország területén lehetőség nyílik. Támogatási kérelmet azok a mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatnak be, amelyek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel rendelkeznek, és akik legalább három főt foglalkoztatnak az utolsó lezárt üzleti évben.