covid-test

Honnan érdemes beszerezni a koronavírus teszteket?

A koronavírus-járvány továbbra is érinti mindennapjainkat, hetente több százezer ember fertőződik meg a világban. A COVID-19-tesztelés kiemelt szerepet játszik a vírus elleni védekezésben, elősegíti a vírus korai diagnosztizálását. De melyik teszt megfelelő az Ön számára, és honnan érdemes beszerezni ezeket?

Az antitest tesztek, más néven szerológiai IgM/IgG tesztek vér mintából mutatják ki, hogy korábban megfertőződtünk-e már a koronavírussal (SARS-CoV-2). Az ellenanyag vizsgálat egy korábban nem fertőzött személy oltásra adott válaszát is azonosíthatja. Ha az aktuális COVID-19 fertőzést szeretnénk kimutatni, akkor viszont koronavírus antigén gyorstesztet kell választanunk. Az antitest gyorstesztek elvégzéséhez orrgarati, illetve szájgarati minta szükséges. A legújabb nyalókás antigén gyorstesztek pedig már nyál mintából is ki tudják mutatni a koronavírus fertőzést.

Melyik tesztet érdemes választani?

A legjobb koronavírus gyorsteszt az, amely a legpontosabb eredményt adja a szükséges időkereten belül. Ha az aktuális fertőzöttségre kíváncsi, és fontos Önnek, hogy mielőbb meglegyen az eredmény, akkor egy antigén gyorsteszt lehet a legalkalmasabb, amely csak 15 percet vesz igénybe. A koronavírus tesztek közül több már elérhető otthoni készletként, ami azt jelenti, hogy nem kell egészségügyi intézményt felkeresni, hogy megtörténjen az analízis. Bár egyetlen teszt sem tökéletes, a jelenleg rendelkezésre állóak pontosak, ha az utasításoknak megfelelően használják őket. Ha az otthoni teszt mellett dönt, a legjobb eredmény érdekében fontos, hogy szigorúan kövesse a használati útmutatókat. Bárki, aki tartós tüneteket tapasztal, még a negatív COVID-teszt után is, fontolja meg az ismételt tesztelést.

Honnan érdemes megvásárolni a kiválasztott tesztet?

Mindenképpen csak és kizárólag megbízható webshopból rendeljünk, ahol anyagilag is jobban járunk, mintha szimplán egy patikában vásárolnánk. A megbízhatóság kaliberét fémjelezze egyrészt a forgalmazott gyorstesztekhez tartozó hivatalos hatósági bizonyítványok lajstroma, másrészt a Google-keresőben fellelhető pozitív értékelések és vélemények sora. Esetleg ajánlhatunk egy a fentieknek 100 százalékosan eleget tevő webshopot? A Carbon Medical online üzlete pont ilyen.