ibiza tengerpart

Ibiza Nyaralás

Ibiza a fantasztikus faunájának és flórájának köszönhetően sokak szerint Európa legszebb szigete. Kulturális-történelmi emlékei, és csodálatos természeti adottságai miatt az UNESCO Ibiza teljes területét a Világörökség részévé nyilvánította. A szigetet gyakran nevezik ”Fehér szigetnek” a tengerparton található fantasztikus homokja, jellegzetes, hófehérre festett, a régi időket idéző házai, és a szűk kis utcácskái miatt.

Ibizáról érdemes elutazni hajóval a, lenyűgözően szép, és romlatlan Formentera szigetére, ezt a helyet Európa egyik utolsó paradicsomaként emlegetik.

Ibiza

Ibiza fővárosa, az azonos nevű Ibiza mely a sziget legcsodálatosabb települése. A főváros két részből áll. az egyik az óváros (Dalt Villa), és a másik a modern rész (Eixample). A fővárostól lényegesen nyugodtabb az Ibiza kikötőjétől csupán 15 percre található Talamanca. Nagyon népszerű hely, csendes, nyugodt, távol a nagy a nyüzsgéstől. Széles, homokos tengerpartja kitűnő kikapcsolódást és nyugalmat áraszt. Ibiza legmagasabb pontja a Sa Talaia, innen a spanyol partig is ellátni.

ibiza

Ibiza látnivalók, települések

Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa Ibiza egyik legnépszerűbb területe, itt található a sziget leghosszabb strandja, ahol szuper vízisport-lehetőségek vannak, valamint a településen van a Space diszkó, és a világhírű Bora Bora tengerparti klub.

Playa d’en Bossa Ibiza

San Antonio

San Antonio ugyancsak egy nyüzsgő élettel teli település, híres klubjai: Eden, Es Paradis, Gala Night. San Antonio a klubok mellett nagyon híres a csodálatos napfelkeltéjéről. Az itt levő öblöt Európa egyik legszebbjének tartanak.

San Antonio Ibiza

Santa Eulalia

A sziget harmadik legnagyobb üdülő-települése Santa Eulalia, ezt a helyet leginkább a családok, és a csendesebb nyaralást keresők kedvelik. Régen egy kis falu volt, ám a turizmus miatt nagyon szépen kiépült. Homokos tengerpartja, és pálmafás promenádja gyönyörű. Mivel ezen a helyen alig vannak éjszakai klubok, kellemes, csendes nyaralóhely. Santa Eulalia Ibizán a gasztronómiai, és a kulturális központ.

Santa Eulalia Ibiza

Es Cana

Es Cana, szenzációs a hippi-piaca, ugyancsak kellemes családbarát pihenés helyszíne. Es Canán a Punta Arabi klubnál kerül megrendezésre szerdánként, 10-19 óra között a hippi piac. Az igen hangulatos piacon egzotikus batikokat, és egyéb hippi kelléket lehet vásárolni az itt élő hippiktől.

Es Cana Ibiza

+ kisebb falvak

A nagy forgalmú üdülőterületektől távol eső kis falukban, mint Santa Ines, San Carlos San José, vagy San Miguel pedig mindenki megismerheti az igazi, hamisíthatatlan, bájos, romantikus, “falusi” életet.

Ibiza SzállásBooking.com