ibiza tengerpart

Ibiza Nyaralás

Ibiza a fantasztikus faunájának és flórájának köszönhetően sokak szerint Európa legszebb szigete. Kulturális-történelmi emlékei, és csodálatos természeti adottságai miatt az UNESCO Ibiza teljes területét a Világörökség részévé nyilvánította. A szigetet gyakran nevezik ”Fehér szigetnek” a tengerparton található fantasztikus homokja, jellegzetes, hófehérre festett, a régi időket idéző házai, és a szűk kis utcácskái miatt.

Ibizáról érdemes elutazni hajóval a, lenyűgözően szép, és romlatlan Formentera szigetére, ezt a helyet Európa egyik utolsó paradicsomaként emlegetik.

Ibiza

Ibiza fővárosa, az azonos nevű Ibiza mely a sziget legcsodálatosabb települése. A főváros két részből áll. az egyik az óváros (Dalt Villa), és a másik a modern rész (Eixample). A fővárostól lényegesen nyugodtabb az Ibiza kikötőjétől csupán 15 percre található Talamanca. Nagyon népszerű hely, csendes, nyugodt, távol a nagy a nyüzsgéstől. Széles, homokos tengerpartja kitűnő kikapcsolódást és nyugalmat áraszt. Ibiza legmagasabb pontja a Sa Talaia, innen a spanyol partig is ellátni.

ibiza

Ibiza látnivalók, települések

Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa Ibiza egyik legnépszerűbb területe, itt található a sziget leghosszabb strandja, ahol szuper vízisport-lehetőségek vannak, valamint a településen van a Space diszkó, és a világhírű Bora Bora tengerparti klub.

Playa d’en Bossa Ibiza

San Antonio

San Antonio ugyancsak egy nyüzsgő élettel teli település, híres klubjai: Eden, Es Paradis, Gala Night. San Antonio a klubok mellett nagyon híres a csodálatos napfelkeltéjéről. Az itt levő öblöt Európa egyik legszebbjének tartanak.

San Antonio Ibiza

Santa Eulalia

A sziget harmadik legnagyobb üdülő-települése Santa Eulalia, ezt a helyet leginkább a családok, és a csendesebb nyaralást keresők kedvelik. Régen egy kis falu volt, ám a turizmus miatt nagyon szépen kiépült. Homokos tengerpartja, és pálmafás promenádja gyönyörű. Mivel ezen a helyen alig vannak éjszakai klubok, kellemes, csendes nyaralóhely. Santa Eulalia Ibizán a gasztronómiai, és a kulturális központ.

Santa Eulalia Ibiza

Es Cana

Es Cana, szenzációs a hippi-piaca, ugyancsak kellemes családbarát pihenés helyszíne. Es Canán a Punta Arabi klubnál kerül megrendezésre szerdánként, 10-19 óra között a hippi piac. Az igen hangulatos piacon egzotikus batikokat, és egyéb hippi kelléket lehet vásárolni az itt élő hippiktől.

Es Cana Ibiza

+ kisebb falvak

A nagy forgalmú üdülőterületektől távol eső kis falukban, mint Santa Ines, San Carlos San José, vagy San Miguel pedig mindenki megismerheti az igazi, hamisíthatatlan, bájos, romantikus, “falusi” életet.

Ibiza SzállásBooking.com


Nyaralás Spanyolországban
Malaga nyaralás

További nyaralási ajánlatok

Nissi Beach Resort