Korfu látnivalók

Korfu látnivalók

Korfu az egyik legszebb görög sziget, rengeteg látnivalót kínál. A fővárosban, Korfu óvárosában velencei épületeket, palotákat, erődöket láthatunk, a partvonalán gyönyörű strandokat fedezhetünk fel. A szigeten az aktív kikapcsolódásra is adottak a lehetőségek, kirándulásra, sziklamászásra, golfozásra és búvárkodásra.

Korfu a Jón-szigetek legészakibb területe, enyhe éghajlata miatt kedvelt úti célpont. Lenyűgöző természeti látnivalói a strandjai, a víz alatti barlangjai, a buja mediterrán növényzete, a mészkő alakzatok miatt a turizmus fellegvára.

Korfu legszebb látnivalói

Korfu jelentős a velencei stílusú épületei miatt, amelyek az 1380-as és az 1800-as években épültek, azonban a későbbi brit parancsnokság ideje alatt is számos különlegességgel bővült a város kulturális öröksége. Az óvárosában csak gyalogosan lehet közlekedni.

Korfu városa

Korfu látnivalók

Korfu fővárosa népszerű úti célpont, az óvárosa része a Világörökségnek. Két 16. századi erődöt és számos templomot láthatunk. A sziklás félszigeten álló várat, Régi erődöt az Esplanade irányából közelíthetjük meg, a híres contrafossán, a várárkon átívelő hídon keresztül. A látvány miatt érdemes felkeresni, a városra, a tengerre és Albániára nyíló panoráma miatt. Az új erődöt szintén a velenceiek építették a török elleni védelem céljából.

A vörös kupolás harangtornyú Szent Spyridon templom a város egyik ékessége, nevét a város védőszentjéről kapta. Korfu városban macskaköves sikátorok között sétálva elegáns velencei korú épületek állnak, amelyekben tavernák és különböző ajándékboltok találhatók. Kikötőjéből indulnak a kompok a görög szárazföldre Igoumenitsa irányába, és a szomszédos Albániába kirándulóhajók közlekednek. A városközponttól déli irányban két kis szigetecske található, amely egy átjárón keresztül közelíthető meg. Az első szigeten egy 17. századi kolostor áll. Az Egérsziget (Pontikosíni) gyakran látható korfui képeslapokon is. Itt egy fehérre meszelt bizánci kápolnát találhatunk a ciprusfák körében.

Paleokastritsa strandjai

Korfu nyugati részén Korfu várostól alig 25 kilométerre fekszik a gyönyörű Paleokastritsa partszakasza, amely hat varázslatos öble miatt az egyik legnépszerűbb turista célpont. A part feletti domboldalon áll egy 13. századi kolostor, amely templommal, egy kis múzeummal, és udvari kerttel rendelkezik. Korfu egyik legszebb strandjának tartott  La Grotta népszerű az ugrósziklája miatt, de a búvárkodók által is kedvelt.

Canal d’ Amour

A szerelem csatornája Korfu legfelkapottabb turisztikai látványossága. A lenyűgöző homokkő sziklaalakzatok Korfu északnyugati részén az elbűvölő Sidari falu mellett található. Az alagutak és barlangok között szabadon úszkálhatunk át a Jón-tenger vízébe, a sznorkelezők kedvelt helye a víz alatti halak sokasága miatt.

Achilleion Palace

A neoklasszikus stílusú Achilleion palotát a görög mitológia ihlette, egykor császári rezidenciaként működött. Korfu városa közelében, Gastouri falu mellett található, fő nevezetessége, hogy Sissi, Erzsébet császárné nyári pihenőhelye volt. A grandiózus villa, és pálmafás, neoklasszicista szobrokkal teli kertje nyitva áll a turisták előtt.

Pantokrator kolostor

Korfu északi részén magasodik a Pantokrator-hegy, amelynek a tetején áll a 14. századi kolostor épület. A hegycsúcsra autóval is fel lehet hajtani, de túraúton is felmehetünk nagyjából 2 óra alatt a Perithia faluból. A csúcson különleges panoráma nyílik, keleti irányban Albánia, délre Paxos, és Antipaxos- szigetek, északon pedig a Diapontia-szigetekre láthatunk rá.

Korfu golfklub

A Ropa-völgyben, Korfu városától kevesebb, mint 20 kilométerre húzódik a híres 18 lyukú golfpálya. A golfpálya olyan természeti elemeket tartalmaz, mint a Nafsika-folyó, de számos kanyargó patak és tó került kialakításra a gyönyörűen parkosított környezetben. Egyaránt népszerű a kezdő és haladó golfrajongók körében.

Nyaralás Görögországban
Elafonisi

További látnivalók, utazási tippek
Burj Al Arab
Varsó látnivalók
Ljubljana
Notre Dame
Koblenz látnivalók
Irány Milánó
Irány Firenze
Gran Canaria

További utazási ajánlatok
Heidelberg szállás