szep arcbőr

Megszépülhet az arcbőr, ha a kevesebb szénhidrátot fogyasztunk

Az arcbőr is szebb lesz, ha szénhidrátban szegény táplálkozást folytatunk.

Egy Londonban végzett felmérésben megállapították, hogy a szénhidrátokban szegény étrendnek több előnye is van: egyrészt karcsúsít, másrészt pedig szebbé teheti az arcbőrt. Az előbbi megállapítást egy amerikai szakember-kutató is alátámasztotta.

A közismert WebMD News egészségügyi hírportál azt publikálta nemrég, hogy a szénhidrátok mellőzésével illetve a bevitel nagy mértékű lecsökkentésével nemcsak hogy szebbé tehetjük az arcbőrünket, de még a pattanásainktól is megszabadulhatunk.

Alan R. Shalita, a New Yorki Egyetemhez tartozó Medical Centre dermatológiai osztályának vezetője azt is elmondta, hogy véleménye szerint az olyan ételek, amelyek glikémiás indexe alacsony, segíthetnek a hormonális szabályozásban, és ezáltal csökkenthetik az acne-t, vagyis a serdülőkori pattanásokat és mitesszerek megjelenését is. A szakértő azzal kapcsolatban is biztatta a pattanással és mitesszerekkel küzdő pácienseit, hogy kevesebb szénhidrátot és kevesebb tejterméket fogyasszanak, mert mindkettőtől pattanásos lehet a bőrük.

Az olyan étrendben, amelyben az alacsony glikémiás indexű ételeket preferálják, jellemzően alapvetően kerülik a fehér rizs, a fehér kenyér és az édességek fogyasztását. Helyettük ez az étrend több zöldséget, gyümölcsöt és húsok fogyasztását ajánlja, vagy írja elő. Shalita elmondása alapján ez azért van így, mert a csokoládé nagymértékű édesség és cukortartalma a bőrön irritációt válthat ki.

Utóbbit, és a szakértővel készített interjút is meg lehet tekinteni a The Independent magazin online kiadásában. A bőrgyógyászok javaslata alapján, amennyiben enyhébb acnés tüneteket tapasztalunk, akkor szalicilsavas arctisztítót, és benzoyl peroxide hatóanyagú krémeket használjunk ezek kezelésére. Ha ezek nem segítenek, akkor inkább forduljunk bőrgyógyászhoz, mert más probléma állhat a háttérben.