siófok

Siófok Nyaralás

Siófokot méltán tartják a tó fővárosának, mely a forró, pezsgő nyári hónapokban és a csendesebb tavaszi, őszi és téli időszakban egyaránt kiváló feltételeket kínál a kikapcsolódásra.

A város emellett ideális kiindulópontot jelent a Balaton keleti medencéjének és a változatos programlehetőségeket kínáló dél-balatoni vidék felfedezéséhez is.
Programlehetőségek Siófokon és környékén

Nyáron megelevenedik a vízpart, a város 17 km-nyi strandjai. Hangulatos parkok és árnyas sétányok, kávézók és éttermek, múzeumok, színházi és operett előadások, fesztiválok és egyéb rendezvények segítik a további kikapcsolódást Siófokon.

Nemcsak fürödni lehet azonban Siófok környékén, egész évben az aktív turizmus számos formája közül válogathatunk: tenisz, terep- és túralovaglás, kerékpár- és gyalogtúrák, vitorlázás, sétahajózás, wellness programok és termálfürdő, horgászat, bor- és pálinkakóstolás, télen korcsolyázás, jégvitorlázás, szánkózás…

Gyalog- és kerékpártúrák

Siófokon és környékén számos gyalog- és kerékpáros útvonal közül választhatunk. Ajánljunk vízparti útvonalakat Siófokon, a város közvetlen közelében pedig a természetben a Sió-csatorna partján, vagy a Töreki halastavak környékén kirándulhatunk. Gyönyörű útvonalakat találunk az észak-somogyi dombok között is, és az északi partra, a Tihanyi félszigetre is átruccanhatunk.

Aktuális programok Siófokon és környékén

Siófokon és környékén egész évben változatos programok várják az idelátogatókat: pálinka- és tojásfesztivál, jazz fesztivál, színházi előadások, operettgála, kiállítások, sportesemények és sok más. Válogasson kedvére!