smart home

Intelligens otthon

Egyre gyakrabban találkozhatunk az összefüggő és vezérelhető házi elektronikus rendszerekkel. Lakásfelújítás vagy építés esetén mindenképpen érdemes elgondolkozni, hogy mindent különálló rendszerként, vagy inkább egyben szeretnénk kiépíteni. Az önálló rendszerek hátránya a nehezebb, bonyolultabb kezelhetőségből, a rosszabb szabályozhatóságból és a sok kusza drótrengetegből adódik.

Az intelligens otthonok minden igényünket el tudják látni. Előnyük a könnyebb, átláthatóbb és előre programozható kezelésben és a vezeték nélküli megoldásokban rejlik. Nem utolsó sorban mindenki szeretné, ha lakása a lehető legkényelmesebb és legkomfortosabb kialakításokkal büszkélkedne, például a lakásban mire hazaérünk ideális hőmérséklet fogad, a redőnyök és a függönyök fel- és elhúzódnak mikor szükséges.

Az ideális rendszerek sok mindent magukban foglalnak, a világítás, a hűtés-fűtés, a redőnyök, a függönyök, a páratartalom-szabályozás, a kaputelefon, a teljes biztonságtechnikai berendezés, a kapuvezérlés, a háztartási berendezések, a videó megfigyelés, a telefonrendszer, a számítástechnika, az uszodatechnika, az öntözőberendezés és a szórakoztató elektronika vezérlését is.

Minden rendszer egyedi, a rendszer elemeit és irányíthatóságát az igényeink és a pénztárcánk mélysége szabja meg. A rendszerek irányítása ugyancsak sokféle lehet. Például fali érintőképernyő, egyszerű nyomógomb, távirányító, valamilyen kézi panel, mobilkészülék vagy számítógép, amit akár távolról is irányíthatunk interneten keresztül.