vir sziget

Vir sziget nyaralás

Az útikönyvek az első információk között említik, hogy Vir sziget Horvátország területén fekszik az Adriai-tengeren, egészen pontosan Zára várostól alig huszonöt kilométeres távolságra.

Amennyiben horvátországi nyaralásban gondolkodó turistaként olyan tengerpartot keresünk nyári szabadidőnk eltöltésére, amely nem kavicsos, akkor a Vir sziget közelében – csupán kilenc percnyi távolságra – található finomhomokos tengerpart több mint nyolc kilométer hosszú szakasza garantáltan felüdülést kínál.

A turistairodák információi és a horvátországi nyaralás szezonálisan újra ás újra visszatérő látogatói szerint Vir szigete egyrészt kifejezetten a „hétvégi turizmusról” másrészt pedig hazai viszonylatban is a családi nyaralások kedvelt színhelyeként közismert. Tengerparti szakaszáról, páratlanul tiszta tengervizén túlmenően szálláslehetőségeiről, mindenekelőtt a csendes, nyugodt pihenésre, illetve tengerparti kikapcsolódásra ideális apartmanjairól is közismert üdülőhely gyakorlatilag minden korosztály számára feledhetetlen nyaralást ígér.

Szálláslehetőségek és apartmanok Vir szigetén

Vir szigetén nászutas párok számára financiális szempontból is igen kedvező lehetőségeket kínáló szobák, magánszállások sokasága és természetesen a már jól ismert színvonalas szolgáltatást nyújtó apartmanok, szállodák is megtalálhatók. A kifejezetten apartmanházakban gondolkodó horvátországi nyaralóknak nem árt tudniuk, hogy az apartmanok döntő többsége Vir sziget déli oldalán helyezkedik el, amely már önmagában kedvező fekvése miatt is a legközkedveltebb résznek tekinthető az ide látogató turisták körében.

Vir szigetnek ezen a frekventált ám érintetlenségét máig szinte teljesen megőrző részén a páratlanul zöld növényzet és a kellemesen meleg tengeri levegő koronázza pihenésünket. Általában az emeleti apartmanok teraszáról csodálatos kilátás nyílik a tengerre. Az apartmanok szállásadóinak nagy többsége igény szerint biztosítja a kisgyermekes családok számára a nélkülözhetetlen kellékeket, mint az etetőszéket, az összecsukható gyermekágyat, de természetesen az ágyneműhuzat garnitúra és napágy, napernyő is helyben bérelhető.

Így horvátországi nyaralásunkra ezeket a kellékeket nyugodtan otthon hagyhatjuk. A Vir sziget területén kiépített apartmanok körül rendszerint nagyon tágas udvar is található kerti tűzhellyel, ahol minden feltétel adott a nagyobb baráti társaságok együttes kikapcsolódására. Vir szigeten a minden korosztály számára felüdülést jelentő tengerpart és a kiépített aprókavicsos strandszakasz mindössze alig száz méterre van a szállástól, így az gyakorlatilag néhány perces sétával gyalog megközelíthető.