A jó idővel a szúnyogok is megérkeznek

A jó idő és csapadékban gazdag idő beköszöntével a szúnyoglárvák elleni védekezés is aktuális, az ország több pontján kezdődött meg a biológiai védekezés. Se szeri se száma az ajánlott otthoni praktikáknak, házilagosan készíthető szúnyog elleni szereknek, és egyre több szúnyogháló ajánlattal is találkozunk a különböző hirdetésekben.

A meleg és a bőséges esőzés kedvez a szúnyoglárvák kifejlődéséhez, ezért a folyók és a tavak mentén már megkezdődött a vérszívók irtása. A szúnyogok elleni védekezésre időben kell felkészülni, hiszen a hűvös időben három hét alatt fejlődnek ki a lárvákból, amely meglehetősen rövid idő a mind a felmérésre, mind a megfelelő biológiai gyérítés elvégzésére.

A kellemes időben egyre többet és hosszabb időre nyitjuk ki az ablakot és az ajtót, viszont a frissítő levegővel a rovarok megjelenése is bosszúságot okoz. Sokan azért nem szeretik még nyáron sem nyitott ablaknál tölteni az éjszakát, mivel tartanak a megjelenő zümmögő vérszívók támadásától. Ma már a rovarok elleni védekezésre rengeteg lehetőség nyílik. Vannak egyszerűbb, költségtakarékos megoldások, például elektromos, és ultrahangos rovarriasztók, bár sokan, akik kipróbálták inkább áldoznak profi ablakra és ajtóra szerelhető szúnyoghálóra. A minőség mellett a stílusos megjelenés is előtérbe került, a praktikus használat a felhasználók igényeihez alkalmazkodik. Több fajtája is létezik, a különféle igényekhez, elképzelésekhez igazodva és a pénztárcának a megfelelően.

Olyan ablakok és felületek esetében, ahol nem mozgunk rendszeresen, illetve nem szeretnénk kihajolni, ott a fix szúnyogháló ideális a különféle rovarok kizárásához. A vízszintesen, vagy függőlegesen mozgatható hálók akár ablakokra, de erkélyajtóra is rögzíthetők. A rugós rolók egy és kétszárnyas kivitelben is készülnek. A kétszárnyas ajtókhoz a duplatokos kivitel is nagyon jó megoldás, mivel könnyű a kezelése és a mágneses záródás miatt tökéletes záródást biztosít. A pliszés szúnyogháló olyan előnyökkel is rendelkezik, hogy azokban az évszakokban, amikor nem szükséges a rovarvédelem, nem akadályozza a kilátást sem. A szerkezet kisebb teraszok és erkélyek esetében is praktikus, mivel nem csökkenti az erkély hasznos alapterületét.